Loading...

Tarieven & vergoedingen

Wij bieden behandeling die (grotendeels) vergoed wordt door zorgverzekeraars. Momenteel hebben wij een contract met Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Interpolis, Menzis, DSW en ONVZ afgesloten wat betekent dat je bij deze zorgverzekeraars volledige vergoeding ontvangt voor onze behandelingen.

Bij overige zorgverzekeraars hebben we nog geen contracten afgesloten. Ongecontracteerde zorg wordt grotendeels vergoed vanuit de basis verzekering. Deze vergoeding kan variëren van 70% tot 100% afhankelijk van je pakket en bij welke zorgverzekering je bent aangesloten. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van je behandeling, is een verwijsbrief van je huisarts nodig.

Check voor de zekerheid de voorwaarden van je eigen verzekering, zodat je weet waar je aan toe bent. Het is goed om er rekening mee te houden dat eerst je eigen risico zal worden aangebroken. 

Na de intake wordt een inschatting gemaakt van de intensiteit van de behandeling (kort, middel of intensief). De tarieven van behandeling in 2021 zijn als volgt:
Code 180001 prestatie Kort Minuten 294 Tarief 522,13 euro
Code 180002 prestatie Middel Minuten 495 Tarief 885,01 euro
Code 180003 prestatie Intensief Minuten 750 Tarief 1434,96 euro

Soms kan het zijn dat na het intakegesprek blijkt dat jouw klachten niet overeenkomen met een DSM 5 classificatie of dat klachten dusdanig zijn dat intensievere behandeling nodig blijkt dan wij kunnen bieden. Er is dan sprake van een onvolledig behandeltraject (Code 180005, tot 120 minuten, 228,04 euro).
Mocht je een geplande afspraak willen annuleren, dan kan dat kosteloos 24 uur van te voren. Dit kan het beste via onze mail, telefonisch zijn we niet altijd te bereiken. Bij annuleringen binnen 24 uur of bij het niet verschijnen op een afspraak, worden de kosten van een afspraak van een uur (92,50 euro) toch in rekening gebracht. Deze kosten zijn niet te declareren bij de zorgverzekeraar.
Mocht je hulp wensen zonder dat deze in aanmerking komt voor een vergoeding, dan hanteren wij een uurtarief van 92,50 euro. Afspraken hebben een duur van 60 minuten, waarbij we uitgaan van 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten uitwerktijd/verslaglegging.